неділю, 22 вересня 2019 р.

До ефективних суспільств. Дороговкази в майбутнє (Доповідь Римському Клубові)

 Дороговкази в майбутнє 
[Доповідь Римському Клубові] (2009)
Узагальнивши свій досвід життя в різних суспільних та національних формаціях, роботи в різних професійних сферах та на різних посадах, Богдан Гаврилишин представив у книзі «До ефективних суспільств: Дороговкази в майбутнє» методику аналізу суспільних настроїв, що дає змогу порівнювати різні нації-держави й давати досить точні прогнози їх подальшого розвитку. До речі, в першому видання 1979-го р. було прогнозировано розпад СРСР, що зайвий раз доводить ефективність авторських розробок.

«Книга має три різні аспекти, три різні підходи, які водночас доповнюють один одного. Перший – аналітичний, за допомогою якого я намагаюся визначити основні причини або передумови того, що одні суспільства виявляються ефективнішими за інші. Другий – рекомендаційний, який дає змогу з огляду на попередній аналіз радити, що слід змінити в суспільному ладі тих чи тих країн, щоб підвищити ефективність його функціонування. Третій – прогнозний. Він допомагає визначити ймовірність здійснення запропонованих змін, а в разі неможливості їх реалізації – передбачити найвірогідніші й найсприятливіші зміни», - зазначає у передмові до третього українського видання Богдан Гаврилишин.

Розділ «Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років» автор присвятив панорамному аналізові минулого і перспектив становлення незалежної демократичної України, який робить книгу Богдана Гаврилишина «До ефективних суспільств: Дороговкази в майбутнє» особливо актуальною у сучасних кризових умовах.


Завантажити видання (Українською)

Немає коментарів:

Дописати коментар