четвер, 19 листопада 2020 р.

Всесвітній День філософії

«Філософія починається зі здивування»
 Арістотель

Відомий філософ 19 століття Л.Н. Хаббард сказав, що «…мудрість призначена для кожного, хто побажає простягнути до неї руку», а інші вчені минулого стверджували що «філософія є здивування». Людині властиво цікавитися світом, в якому вона живе, і собою - як індивідуумом. У філософії беруть початок багато наук і видів мистецтва.

Всесвітній день філософії - це свято, дата святкування якого не прив’язана до жодної історичної події. У 2002 році ЮНЕСКО вирішив щороку у третій четвер листопада відзначати Всесвітній день філософії для залучення громадськості до вивчення філософської спадщини, організації публічних обговорень філософів і товариства з питань, що постають зараз перед соціумом, для відновлення втрачених інтелектуальних і філософських зв’язків між націями.

Філософія – праматір усіх наук, з неї все починалося і до неї до сих пір багато що зводиться. Сьогодні ми відзначаємо Всесвітній День Філософії і це, по суті своїй, всесвітній день знань і науки. Тому що, не будь філософії, не було б більше ніякого наукового напрямку. 
Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар